Het grote aanbod aan vervolgstudies maakt het niet makkelijk de juiste keuze te maken voor een leerling. Waar moet je op letten en wat is de beste keuze? Na een oriëntatieproces kiezen ze uiteindelijk zelf hun studie, maar vaak kunnen ze hier wel wat extra hulp bij gebruiken. De inbreng van de ouders en/of decanen is in deze fase van groot belang. 

Decanendag luchtverkeersleiding

Jaarlijks organiseren we een decanendag bij ons op Schiphol-Oost. Dit vinden wij zelf altijd heel leuk om te doen want het is altijd een heel gezellige dag. Er komen dan havo vwo decanen en leerlingbegeleiders uit het hele land bij ons op bezoek. Wij verzorgen een presentatie over de opleiding en de selectie, verzorgen een heerlijke lunch, en uiteraard hoort een rondleiding langs de operationele ruimten en de simulators hier ook bij. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, dit kan via  recruitment@lvnl.nl of telefoon 020-4063639.

Beroepenmarkten op Middelbare scholen

We staan regelmatig op diverse opleidingsmarkten van havo/vwo-scholen. Heeft uw school ook een uitgebreide opleidingen- of beroepenmarkt? Neem dan tijdig contact met ons op via recruitment@lvnl.nl of 020-4063639, we komen graag bij jullie langs.

Advies aan leerlingen

Het blijkt dat kandidaten die na de middelbare school eerst nog iets anders gedaan hebben- zoals (tijdelijk) gestudeerd, gereist of gewerkt-, net wat rijper en stabieler zijn, waardoor de slagingskansen binnen de selectie van luchtverkeersleider toenemen. 
Wanneer je de selectie de eerste keer niet haalt, kun je na een x periode herkansen. Zie hiervoor de herkansingsregels.

Begeleiding tijdens de opleiding tot luchtverkeersleider

Je hoort vaak dat het heel erg zwaar zou zijn om luchtverkeersleider te worden. De verkeersleiders die hier werken, kunnen het werk zeer goed aan en ervaren deze druk niet op de manier waarop er soms over gesproken wordt.

Om de juiste kandidaten te selecteren is de selectie erg uitvoerig en er vallen inderdaad behoorlijk wat kandidaten af tijdens de selectierondes. 
Ook tijdens de opleiding vallen nog wel eens kandidaten af. Deze kandidaten blijven echter in 90% van de gevallen wel werkzaam bij LVNL. Meestal in de functie tot waar ze in de opleiding zijn gekomen, bijvoorbeeld Start-Up Controller, Ground Controller of FIC verkeersleider. Het afvallen klinkt dus erger dan het is, je haalt uiteindelijk niet alle ratings om all-round luchtverkeersleider op alle posities te worden, maar je hebt wel een baan gevonden die bij je past! 
Tijdens het opleidingstraject wordt er alles aan gedaan om de leerlingen te coachen en te begeleiden zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Dit is voor iedere leerling anders, daarom is veel van de coaching individueel. Het is ons er alles aan gelegen om iedereen succesvol door de opleiding te laten komen.

 

Aantrekkelijk om voor de opleiding tot luchtverkeersleider te kiezen

De opleiding is gratis:
Je betaalt geen collegegeld, geen lesmaterialen, niets. Sterker nog, vanaf dag 1 ontvang je direct salaris. Je bent dan tenslotte in dienst van LVNL. 
Baangarantie:
We leiden op naar behoefte. Dat wil zeggen, wie we in opleiding nemen, bieden we ook de baangarantie. We kunnen niet meer mensen in opleiding nemen dan we nodig hebben. 
Ontwikkelmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden.
Eenmaal ‘los’ als luchtverkeersleider kun je nog alle kanten op binnen de organisatie en de luchtvaartsector. We bieden diverse studiemogelijkheden in alle richtingen. De mogelijkheid is er om 3 dagen per week diensten te draaien als luchtverkeersleider en daarnaast werkzaam te zijn in een zogenaamde ‘operationeel experttaak’. Dit kan op allerlei gebieden. Je bent dan bijv. betrokken bij de opleiding, juridische zaken, communicatie, procedures, systeemtechnisch, human resources 

Lespakket Luchtverkeersleiding

Fantastisch nieuws! Onze opleidingskundigen hebben samen met luchtverkeersleiders een 'Introductie Luchtverkeersleiding voor het voortgezet onderwijs' ontwikkeld. Dit is geschikt voor eerste en tweede klas havo/vwo en voor derde en vierde klas mavo. Ook kan het gebruikt worden in plusklas op de basisschool (groep 8). Een gratis lespakket is op te vragen via recruitment@lvnl.nl.