Product Engineer (m/v)

(reageren mogelijk t/m 7 september 2015)

Bedrijfsprofiel
Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) staat voor het veilig, efficiënt en milieuvriendelijk afhandelen van het burgerluchtverkeer in het Nederlandse luchtruim. Op Schiphol en de regionale luchthavens in ons land zorgen circa 1.000 professionals er dag en nacht voor dat per jaar miljoenen passagiers en tonnen vracht veilig op de juiste bestemming aankomen.

Afdeling
Binnen LVNL is het team Air Traffic Management Systems /CNS/COM verantwoordelijk voor ontwikkeling van de voice- en datacommunicatiesystemen van de luchtverkeersleiding. Naast ontwikkeling is het team ook verantwoordelijk voor het 3e lijns beheer van deze systemen. Het team CNS/COM bestaat uit ongeveer 15 personen. Op dit moment zijn wij op zoek naar een Product Engineer (m/v).

Functieomschrijving
Als Product Engineer bent u verantwoordelijk voor het technisch ontwerp, realiseren en testen van systeemwijzigingen in het voice communicatie domein. Daarbij staat het ontwerpen, configureren en testen van wijzigingen op het gebied van hardware en netwerken centraal. Verder is uw taak het opstellen en bijhouden van beheersprocedures ten behoeve van de 1e en 2e lijns onderhoudsorganisatie en het analyseren, evalueren en verbeteren van systeemgedrag. Vanuit uw deskundigheid neemt u deel aan projecten en verzorgt u de aansturing van (delen van) vervangingstrajecten.

Functie-eisen

U bent een ondernemende ingenieur met een voltooide vakgerichte opleiding op minimaal HBO niveau. U bent in staat om complexe systeemfuncties te overzien, te evalueren en voorstellen te doen ter verbetering, waarbij veiligheid een cruciale rol speelt.

U heeft kennis van en ervaring met:
Gestructureerde methoden voor systeemontwikkeling;

  • Testtrajecten inclusief integratie tussen verschillende systemen;
  • Projectmatig werken en ITIL (met name incident management en problem management).

Voorts heeft u kennis van Unix, (relationele) databases, netwerken, protocollen, hardware en standaarden voor gegevensuitwisseling.

Ervaring in de luchtvaart of met luchtverkeersleiding is een pré. Uw mondelinge en schriftelijk communicatie in zowel het Nederlands als het Engels is uitstekend.

U werkt gestructureerd, bent kwaliteitsgericht en veerkrachtig, weet snel feiten te verzamelen en bent goed in het oplossen van problemen. U beschikt over de competenties om anderen aan te sturen in het kader van vervangingstrajecten.

Wat bieden wij:

Wij bieden u een uitdagende functie binnen een dynamische omgeving. Voor de functie geldt een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden. Het betreft een aanstelling voor 38 uur per week.

Wilt u meer informatie?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over de functie? Neem dan contact op met de heer Bob Korthagen, Manager CNS, tel: 020 – 406 2809.

Hoe kunt u solliciteren?

Uw sollicitatiebrief met CV ontvangen wij graag uiterlijk 7 september 2015 per e-mail naar vacatures@lvnl.nl onder vermelding van vacaturenummer 34 .  Reageert u per brief, dan kunt u deze sturen naar Luchtverkeersleiding Nederland, t.a.v. mevrouw P. Tuin, Postbus 75200, 1117 ZT Luchthaven Schiphol.