Organisatie LVNL

Op elke moment van de dag vliegen vele vliegtuigen boven Nederland, op weg naar huis, of naar een buitenlandse bestemming. Een deel van dat vliegverkeer landt of vertrekt van Schiphol, of van 1 van de andere luchthavens op Rotterdam, Groningen of Maastricht.
Om ervoor te zorgen dat al deze vliegbewegingen veilig verlopen, is onze organisatie, Luchtverkeersleiding Nederland,verantwoordelijk.

De luchtverkeersleiders zorgen er 24/7 voor dat alle vliegtuigen op voldoende afstand van elkaar blijven en veilig kunnen opstijgen en landen. Daarbij houden ze rekening met de luchtvaartmaatschappijen die zo efficiënt mogelijk willen vliegen, en met de omwonenden door geluid te minimaliseren. Om te zorgen dat de luchtverkeersleiders zijn of haar werk kunnen blijven doen, moeten verschillende taken worden uitgevoerd. Daarom houdt slechts een deel van de LVNL medewerkers zich daadwerkelijk bezig met het leiden van het luchtverkeer.
Bekijk in deze korte film wat er allemaal nog meer bij komt kijken om het luchtverkeer zo veilig en efficiënt af te handelen. Voor nu en in de toekomst.