Mogelijkheid tot Pre-Selectie wanneer je niet aan de opleidingseis voldoet

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) biedt kandidaten met het gewenste werk- en denkniveau, maar die niet in het bezit zijn van de vereiste diploma’s, een mogelijkheid krijgen om toegang te krijgen tot de selectie voor de functie van luchtverkeersleider.

Voor de opleiding tot luchtverkeersleider is een bovengemiddeld werk- en denkniveau nodig. Binnen Europa wordt university entrance level gehanteerd. Dat wil niet zeggen dat mensen zonder vwo diploma of hbo Propedeuse geen kans hebben om de opleiding te halen. Diploma’s zijn niet de enige manier om je werk- en denkniveau aan te tonen.

Met deze pre-select willen we daarom sollicitanten met het gewenste werk- en denkniveau, maar zonder de vereiste diploma’s een mogelijkheid bieden om toegang te krijgen tot de selectie. Door middel van deze Pre-selectie, die in feite uit een aantal capaciteitentesten bestaat, is het mogelijk om je werk- en denkniveau aan te tonen.

De instroomeisen voor de functie van luchtverkeersleider zijn:
Een vwo diploma met een voldoende voor wiskunde of een havo diploma aangevuld met minimaal een hbo propedeuse met een voldoende voor wiskunde of statistiek.

Wanneer je niet in het bezit bent van de vereiste diploma’s, maar wel beschikt over het vereiste werk- en denkniveau, kun je meedoen aan een zogenaamde pre-selectie. Voorwaarden voor deelname is dat je tussen de 19 t/m 30 jaar oud bent.

Wanneer je ouder bent dan 26 jaar en geen ervaring hebt als verkeersleider, kun je alleen middels een pre select kans maken om deel te nemen aan de selectieprocedure. De pre-select kan niet gebruikt worden voor herkansing.

Hoe doe je mee aan de pre-select:
Om mee te doen aan deze pre-selectie dien je eerst ons online sollicitatieformulier volledig in te vullen, naar waarheid te antwoorden of je over de juiste diploma’s beschikt, je sollicitatie in te sturen, en vervolgens contact op te nemen met de afdeling recruitment via recruitment@lvnl.nl of 020-4063639. Aan de hand van je CV en diploma’s wordt bepaald of je in aanmerking komt voor de pre-selectie. Het sollicitatieformulier vind je hier.