The game

In ‘Take control of the tower’ laat je als luchtverkeersleider op Schiphol vliegtuigen veilig landen of juist opstijgen. Per level wordt het spel complexer. Zo krijg je meldingen over bijvoorbeeld vogels in het luchtruim en moet je een vliegtuig snel van koers laten veranderen.
De game was onderdeel van een wervingscampagne van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en was direct populair. Al vrij snel stond het op nummer 1 in de top 10 van simulatiegames in de Appstore.

Wereldwijde competitie

‘Take control of the tower’ is populair gebleven, met een wereldwijde competitie. ‘Take control of the tower’ wordt dagelijks 1263 uur gespeeld, een gemiddeld spel duurt 11 minuten. De campagne heeft gezorgd voor een flink aantal aanmeldingen, voor de selectie van de opleiding tot luchtverkeersleider.

Ook de ontwikkelaar van de game, Tim Koppers, is blij verrast: “Het ontwikkeltraject was al geweldig om mee te maken en de lancering een groot succes. Maar, ik had toch niet durven dromen dat ‘Take control of the tower’ een miljoen keer gedownload zou gaan worden. En niet alleen dat, de game wordt nog steeds intensief gespeeld.”