Wat gebeurt er in de toren

Vraag een kind de verkeerstoren te schetsen en de kans is groot dat de schets overeenkomsten vertoond met die van Schiphol. De betonnen reus, dit jaar precies 25 jaar geleden geopend en destijds de hoogste ter wereld, is een herkenningspunt voor menig zakenreiziger en vakantieganger. Maar wat gebeurt daarboven eigenlijk?

Luchtvaartnieuws Magazine liet zich rondleiden bij ons op de toren op Schiphol. Luchtverkeersleider Rubén van Staveren, ontving Klaas-Jan van Woerkom en liet hem zien wat er achter de schermen zoal gebeurt.

Rubén vertelt

"Op sommige dagen is het aan de grond mistig en het zicht minimaal, maar zitten wij boven in de toren boven de wolken, met een schitterend uitzicht. In de verte herken je dan duidelijk de hoogbouw van de Zuidas en de rookpluimen van IJmuiden".  Lees hier verder:  de reportage uit Luchtvaartnieuws Magazine in pdf.

Tot slot

Rubén roept belangstellenden op vooral eens naar een voorlichting bij LVNL te komen. "Ook hebben we een mobiele app Take Control of the Tower, waar je alvast kunen proeven van dit hectische vak".