Structureren

In het werk als verkeersleider creëer je overzicht door patronen te ontdekken. Je kunt hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en prioriteiten stellen.
Eenmaal aan het werk als verkeersleider draag je graag de verantwoordelijkheid. Je wilt de situatie volledig overzien. Er zijn veel piekmomenten en het werk is uitdagend. Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa met veel in- en uitgaand vliegverkeer. Als verkeersleider begeleid je dit verkeer veilig en efficiënt naar de baan. Het kunnen complexe situaties zijn, maar dit werk doe je nooit alleen. Je werkt samen met een team van collega’s.

Iedereen beschikt over een aantal competenties die je nodig hebt om luchtverkeersleider te worden. Er zijn ook competenties waarvan je zelf misschien niet eens weet dat je ze hebt, deze leer je in de opleiding tot luchtverkeersleider verder te ontwikkelen. Laat de luchtverkeersleider in je los!

Ben jij klaar voor de volgende stap? Word luchtverkeersleider!

Baan

Wat doet een luchtverkeersleider?

Luchtverkeersleiders zijn – op de grond – de ogen en oren van een cockpitbemanning. Zij hebben continu een totaaloverzicht van alle vliegtuigen die zich zowel boven Nederland als daarbuiten bevinden. Ze zorgen voor een veilige start en landing van honderden vluchten per dag, controleren overvliegend verkeer én sturen het de goede kant op.