Denken in oplossingen

Bij het werk als verkeersleider komt veel creativiteit kijken. Je hebt met diverse situaties te maken en moet veel verschillende-, indien mogelijk ‘out of the box’ oplossingen of alternatieven-, kunnen bedenken.
Tijdens de vlucht kan er zich altijd een situatie voordoen dat je moet afwijken van de eerder gekozen strategie als je eerste oplossing toch niet uitpakt zoals gedacht. Als verkeersleider ben je de baas over de situatie en jij overziet deze. Elke dag is anders. Er komen dezelfde vliegtuigen, maar de situaties zijn altijd anders. Het werk wordt wel vergeleken met een mikadospel. Je moet deze puzzel elke keer weer op een andere manier oplossen.

Iedereen beschikt over een aantal competenties die je nodig hebt om luchtverkeersleider te worden. Er zijn ook competenties waarvan je zelf misschien niet eens weet dat je ze hebt, deze leer je in de opleiding tot luchtverkeersleider verder te ontwikkelen. Laat de luchtverkeersleider in je los!

Ben jij klaar voor de volgende stap? Word luchtverkeersleider!

Baan

Wat doet een luchtverkeersleider?

Luchtverkeersleiders zijn – op de grond – de ogen en oren van een cockpitbemanning. Zij hebben continu een totaaloverzicht van alle vliegtuigen die zich zowel boven Nederland als daarbuiten bevinden. Ze zorgen voor een veilige start en landing van honderden vluchten per dag, controleren overvliegend verkeer én sturen het de goede kant op.