Sturend leiding geven

Een verkeersleider handelt altijd proactief. Juist in onverwachte situaties moet je alert zijn en snel kunnen handelen. Naar mate je opleiding vordert, krijg je hier steeds meer vaardigheid in en kan je het drukke vliegaanbod aan. Je moet in dit werk voldoende vertrouwen hebben om de leiding te nemen en de situatie naar je hand te zetten.

Je staat er ook niet alleen voor. Je werkt met meerdere mensen en je doet dit werk echt samen. Je bouwt het inzicht langzaam op en daarmee ook het vertrouwen dat je de juiste beslissingen neemt en anderen hierop kunt aansturen.

Iedereen beschikt over een aantal competenties die je nodig hebt om luchtverkeersleider te worden. Er zijn ook competenties waarvan je zelf misschien niet eens weet dat je ze hebt, deze leer je in de opleiding tot luchtverkeersleider verder te ontwikkelen. Laat de luchtverkeersleider in je los!

Ben jij klaar voor de volgende stap? Word luchtverkeersleider!

Baan

Wat doet een luchtverkeersleider?

Luchtverkeersleiders zijn – op de grond – de ogen en oren van een cockpitbemanning. Zij hebben continu een totaaloverzicht van alle vliegtuigen die zich zowel boven Nederland als daarbuiten bevinden. Ze zorgen voor een veilige start en landing van honderden vluchten per dag, controleren overvliegend verkeer én sturen het de goede kant op.