Carlijn over haar werk als luchtverkeersleider

34 jaar Luchtverkeersleider
Ik ben nu 8 jaar zelfstandig werkzaam als luchtverkeersleider en vind het nog steeds erg gaaf. Het is daarnaast erg leuk en uitdagend om je kennis door middel van neventaken te kunnen uitbreiden.
 • collega Mark

  Mark

  48 jaar Luchtverkeersleider ACC
  Mijn naam is Mark, en ik ben sinds 22 jaar luchtverkeersleider bij de algemene verkeersleiding (ACC). Daarnaast ben ik operationeel expert Human Resources en ben ik operationeel supervisor.
 • Cliff

  Cliff

  49 jaar Flight Service Specialist
  Sinds mei 1996 ben ik werkzaam bij LVNL. Eerst als Simulator Training Officer (pseudo pilot voor de trainees in opleiding), nu op het Flight Service Centre en de operationele helpdesk, het loket voor speciale activiteiten die in het luchtruim plaatsvinden zoals luchtshows, militaire oefeningen, parachute springen etc. Het is geen 9 tot 5 job, maar leuk dynamisch werk!
 • collega Marijana

  Marijana

  34 jaar Luchtverkeersleider ACC
  Ik ben sinds 2004 zelfstandig werkzaam als luchtverkeersleider bij ACC, het area control centre. Naast je werk kun je je blijven ontwikkelen. Als experttaak heb ik de functie van cursuscoördinator voor de Simulator-opleidingen.
 • collega Martijn

  Martijn

  34 jaar Luchtverkeersleider TWR/APP
  Ik ben Martijn, en ik werk sinds 6 jaar als luchtverkeersleider bij de afdeling Toren / Approach. Daarnaast heb ik als operationeel experttaak ‘Toetsing Praktische vaardigheden’. Dit heeft als doel de vakbekwaamheid van het zittende verkeersleidingspersoneel te blijven waarborgen.
 • collega Bas

  Bas

  34 jaar Luchtverkeersleider TWR/APP
  Ik ben in 2002 ‘los’ gekomen als luchtverkeersleider bij de afdeling Toren / Approach, de plaatselijke en naderingsverkeersleiding. Sinds een aantal jaar ben ik operationeel supervisor bij deze afdeling. Ook geef ik opleiding aan aspirant verkeersleiders.
 • collega Jos

  Jos

  36 jaar Flight Service Specialist
  Voor ik bij LVNL kwam werken was ik 4 jaar militair luchtverkeersleider. Nu werk ik bij het Flight Service Centrum. Ook werk ik voor onze Operationele HelpDesk, het loket voor speciale activiteiten die in het luchtruim plaatsvinden zoals luchtshows, militaire oefeningen, parachute springen etc. Ik doe daarnaast de opleiding HBO bedrijfskunde om nog breder inzetbaar te kunnen worden. Ik hoop dit jaar nog af te studeren.
 • collega Mylene

  Mylene

  38 jaar Luchtverkeersleider TWR/APP
  Ik ben in 2004 in dienst gekomen bij LVNL, en werk sinds 2009 als verkeersleider TWR/APP op Schiphol. Hiervoor ben ik 9 jaar militair verkeersleider geweest op Leeuwarden, ik tref hier meerdere collega’s die voorheen militair verkeersleider zijn geweest. Dat is erg leuk!
 • Pascal

  37 jaar Luchtverkeersleider ACC
  Pascal was er al vroeg bij. Nadat hij uit het tijdschrift ‘De Toekomst’ een advertentie van LVNL had geknipt en opgestuurd, mocht hij op zijn 19e beginnen aan de opleiding voor luchtverkeersleider. Hij wist toen al: als ik het haal, is dit mijn droombaan voor het leven.
 • collega Remko

  Remko

  33 jaar Luchtverkeersleider ACC
  Ik ben luchtverkeersleider bij de Algemene verkeersleiding, het Area Control Centre. Sinds 6 jaar werk ik zelfstandig op alle verkeersleider posities op ACC. Ik heb ook een zogenaamde ‘neventaak’, de operationeel expert functie Human Resource Development.
 • Barbara

  43 jaar Verkeersleider en Ground Controller
  Ik heb twee ratings, zoals dat heet. Als luchtverkeersleider begeleid ik al het startende en landende verkeer en als ground controller al het verkeer op de grond. Ik werk altijd vanuit de verkeerstoren.
 • Bruno

  30 jaar Outbound planner en Verkeersleidingsassistent
  Ik zit dagelijks in de dynamiek van de luchthaven en kan veel bijdragen aan het proces. Als luchtverkeersleidingsassistent ben ik de extra paar ogen en oren van de luchtverkeersleider.
 • Bertran

  45 jaar Luchtverkeersleider Schiphol
  De dienstplicht maakte van hem een luchtverkeersleider bij de Koninklijke Marine. Het beviel zo dat hij daarna de overstap maakte naar de civiele luchtverkeersleiding.
 • collega Huib

  Huib

  42 jaar Flight Service Specialist
  Ik heb eerst als charter pilot gewerkt in Zuid Afrika voordat ik bij LVNL kwam werken. Sinds 2002 werk ik als flight service specialist, en hou me bezig met vluchtinformatie. Ik neem o.a. vliegplan gerelateerde gegevens aan, check deze en koppel informatie terug aan piloten. Ik doe momenteel de HBO opleiding bedrijfskunde, puur voor mijn eigen ontwikkeling en omdat ik wil blijven leren.
 • collega 1

  Joost

  31 jaar Luchtverkeersleider in opleiding
  Ik ben nog in opleiding voor luchtverkeersleider op Rotterdam. Ik ben onlangs ‘los’ gekomen op Rotterdam Approach, de naderingsverkeersleiding. Nu ben ik in opleiding voor de volgende fase op de Toren Simulator. Het is erg gaaf!
 • collega Manfred

  Manfred

  45 jaar Luchtverkeersleider ACC
  Ik ben nu 23 jaar luchtverkeersleider bij LVNL bij het Area Control Centre (ACC). Daarnaast ben ik operationeel Supervisor, Teamleader van een team luchtverkeersleiders en geef ik opleiding. Het aantrekkelijke aan dit werk is dat nooit een dag hetzelfde is.
 • collega Reinier

  Reinier

  35 jaar Luchtverkeersleider TWR/APP Rotterdam
  Mijn naam is Reinier en ik ben luchtverkeersleider in Rotterdam bij de afdeling Toren en Approach. Het Approach werk doen we vanaf de radarzaal op Schiphol-Oost, en Torendiensten draai ik op de verkeerstoren op Rotterdam. Dit is heel afwisselend.
 • Kim op Beek

  Kim

  25 jaar Luchtverkeersleider
  In september rondde ik na iets meer dan drie jaar mijn opleiding tot luchtverkeersleider af. Sindsdien ben ik werkzaam als Toren- en Approachverkeersleider op Maastricht-Aachen Airport. Elke dag is weer anders en het werk blijft afwisselend en uitdagend. Precies de baan voor mij!
 • André

  45 jaar Luchtverkeersleider TWR/APP
  André begint z’n verhaal 23 jaar geleden toen hij tijdens zijn opleiding voor luchtverkeersleider naast een Hagenees zat. “Hij sloeg de Telegraaf open, stond er: Stuijt valt in in de 56ste minuut. ‘Is dat familie van je?’, vroeg hij mij. Ik geloof dat niemand wist dat ik in die tijd nog eredivisievoetballer was bij FC Volendam.”
 • Irene

  41 jaar Flight service specialist
  Naast de grote Boeings en Airbussen die dagelijks vanaf Schiphol vertrekken naar wereldwijde bestemmingen, bestaat er ook de kleine luchtvaart. Ook dat moet in het drukke luchtruim allemaal goed gaan en daarom dienen zij een vliegplan met hun intenties in bij het Flight Service Center van LVNL.
 • Tamar

  33 jaar Luchtverkeersleider ACC
  Als Tamar op een feestje vertelt dat ze luchtverkeersleider is, vinden mensen dat vaak ‘tof’ en ‘stoer’, waarschijnlijk ook omdat ze een vrouw is. Maar mensen die haar goed kennen vinden dit vak perfect bij haar passen. Tamar, luchtverkeersleider bij Area Control Centre van LVNL, vertelt waarom....
 • Royce

  Royce

  36 jaar Verkeersleidingsassistent
  Eerst deed ik HAVO, toen VWO. Daarna ben ik in opleiding gekomen als Luchtverkeersleider, heb dit helaas niet gehaald, maar ben nu werkzaam als Luchtverkeersleidingassistent bij het Area Control Centre. Daarnaast geef ik opleiding, en heb ik een rol in de bewaking van de vakbekwaamheid van het operationeel personeel.
 • Jorrit

  35 jaar Technical Supervisor
  Bij Jorrit is het hollen of stilstaan. Op een rustige dienst rolt hij met zijn bureaustoel van scherm naar scherm en scant vluchtig de informatie op de dertig monitoren die om hem heen hangen. Een ander tafereel is het als er een verstoring is. Dan vliegen de piepjes hem om de oren.
 • Vincent

  28 jaar Luchtverkeersleider Rotterdam
  De skyline van Rotterdam, die kan hij zo uittekenen. Die ziet hij namelijk vanuit de verkeerstoren. Op Rotterdam The Hague Airport staat de verkeerstoren die hij twee dagen per week bemant. “De leukste baan die er is.”
 • collega Fre

  Frédérique

  29 jaar Luchtverkeersleider ACC
  Na het behalen van het gymnasium ben ik bij LVNL begonnen aan de opleiding, en nu ruim 3 jaar luchtverkeersleider bij het Area Control Centre. Ik geef nu zelf opleiding aan aspirant verkeersleiders en ik zit in de ondernemingsraad. Ik studeer rechten aan de Universiteit van Amsterdam. In de toekomst hoop ik een functie te gaan bekleden waarbij ik zowel mijn ervaring als luchtverkeersleider als mijn kennis over (luchtvaart)recht kan combineren.
 • Barbara

  35 jaar Ground Controller
  In de opleiding voor luchtverkeersleider wordt aan alle studenten gevraagd: teken Schiphol na, uit het hoofd. En dan niet alleen de start- en landingsbanen, maar ook de terminal, alle gates, de taxibanen, de stopbars en belangrijke overgangen. ‘Schiphol is een ingewikkeld veld, maar ik kan het dromen’.
 • Nuvit aan het werk

  Nüvit

  38 jaar Manager Facility Services
  Ik werk sinds 2002 bij LVNL, vanaf 2014 in de functie van manager van de afdeling Facility Services. Op onze afdeling werken mensen met een diversiteit aan achtergronden, ervaringen en belevingen, die gezamenlijk een krachtig team vormen. Wij werken in een uitdagende en innovatieve omgeving waar een goede balans te maken is tussen werk en persoonlijk leven, dat geeft energie!
 • Mario op Beek Toren

  Mario

  37 jaar Luchtverkeersleider Maastricht Aachen Airport
  Ik ben in 1999 als luchtverkeersleider begonnen bij de Luchtmacht en sinds 2005 werk ik als civiel luchtverkeersleider op Maastricht airport. Daarnaast ben ik als training manager samen met een team experts verantwoordelijk voor de opleidingen en vakbekwaamheid van de luchtverkeersleiders op Maastricht en Groningen.
 • collega Rick

  Rick

  32 jaar Instructeur initial training
  Ik ben instructeur bij de Initial training. Ik geef zowel theorie les als praktijk training. De uitdaging is de persoonlijke kwaliteiten van iedere student goed tot hun recht te laten komen. Dit is per leerling anders, daarom is één op één coaching zo belangrijk. Ik kijk altijd met veel plezier uit naar de nieuwe groep verkeersleiders die in opleiding komen!
 • Remon

  25 jaar Luchtverkeersleider Maastricht Aachen airport
  Sinds 2011 ben ik dienst bij LVNL als Tower en Approach verkeersleider op Maastricht Aachen Airport. Voordat ik hieraan begon heb ik de middelbare school afgerond met het profiel Natuur, Techniek & Gezondheid met als bijvak Economie. Ik wilde alle wegen een beetje open houden, ik had namelijk nog geen idee wat ik wilde gaan doen.
 • Stefan

  24 jaar Luchtverkeersleider
  De luchtvaart heeft mij al van jongs af aan gefascineerd. Als klein jongetje ging ik soms met mijn vader mee naar zijn werk, die destijds docent bij de opleiding Vliegtuigbouwkunde was. Er stonden daar meerdere kleine vliegtuigen en een heuse cockpit die aangesloten was op een flight simulator.

Ben jij klaar voor de volgende stap?